NOBO

DIMPLEX TOPLOTNE PUMPE

OSNOVNE INFORMACIJE

Toplotna pumpa je jedini sistem grijanja koji može grijati i hladiti, pritom osiguravajući savršenu temperaturu u bilo kojim vremenskim uslovima. Zimi, čak i sa vanjskim temperaturama do minus 25 C, toplotna pumpa može osigurati da u kući niko ne osjeća hladnoću.

Izvlačenjem potrebne toplote iz zraka, zemlje ili podzemne vode i aktivnim dovođenjem temperature na željenu razinu pomoću kompresora u rashladnom krugu.

Budućnost sistema grijanja i hlađenja krije se u toplotnim pumpama. Kompanija Glen Dimplex je pionir toplotnih pumpi u Njemačkoj i nalazi se na adresi u Kulmbachu više od 40 godina. Glen Dimplex toplotne pumpe su istinsko čudo efikasnosti!

80%

Do 80% energije koja je potrebna za grijanje i pripremu tople potrošne vode dobiva se iz prirodnog okruženja, odnosno iz obnovljivih izvora.

20%

Potrebna vam je snaga za samo preostalih 20% energije.

Niti jedan drugi proizvođač ne nudi uporediv, pametno koordiniran asortiman proizvoda. Dimplex ima sve što vam je potrebno kako biste ostvarili dobit od energetske transformacije za vaše grijanje, hlađenje i ventilaciju!

Jedinstvene toplotne pumpe

Odaberite površinsku obradu:
– visoki sjaj,
– svileni sjaj ili
– mat sjaj.

Odaberite svoju odabranu boju od 1625 RAL nijansi.

Prilagodite vanjske toplotne pumpe savršeno boji fasade.

Harmonično se integrirajte u dizajne zelenih prostora.

Postavljajte pojedinačne akcente u boji.

DIMPLEX Toplotne pumpe
DIMPLEX Toplotne pumpe