ZRAK VODA - TOPLOTNA PUMPA

OSNOVNE INFORMACIJE

Dimplex toplotne pumpe zrak-voda koriste izvor energije koji ne morate prvo dodirnuti ili vidjeti. Budući da je zrak dostupan svugdje i besplatan u neograničenim količinama, troškovi instalacije i ulaganja su niski, a uređaje možete lako instalirati. 

Vanjski zrak se usisava preko ventilatora kako bi mu se uzela toplota. Reverzibilni modeli takoder mogu pružiti osvježavajuće hiadenje ljeti kada je smjer cirkulacije obrnut. Toplotna pumpa moze raditi tokom cijele godine od plus 35 do minus 25 stepeni. Sve što čujete je tihi povjetarac: Dimplex tehnologija razvijena u zvučnom laboratoriju smanjuje razinu buke na minimum – a posebno filtrira dosadne frekvencije. 

Bilo da se instalira u zatvorenom ili vanjskom prostoru: Dimplex toplotne pumpe zrak / voda zagrijavaju (ili hlade) tiho, ekonomično i na ekološki prihvatijiv način.

Riječ je o širokom asortimanu reverzibilnih uređaja koji rade na dva stepena performansi sa nominalnom snagom do 60KW!

– COP: 5.0

NOVO NA NAŠEM TRŽIŠTU - DIMPLEX LIA TOPLOTNE PUMPE

Zrak Voda - Toplotna pumpa

Za novogradnju.

6kW i 10kW verzija sa integrisanim spremnikom tople vode (200l)

toplotna pumpa zrak voda

Za novogradnju i renovacije.

6kW, 10kW i 14kW verzija sa 300l spremnikom tople vode + 100l međuspremnikom

toplotna pumpa

Za novogradnju i renovacije.

6kW, 10kW i 14kW verzija s Hydroboxom

LIA toplotne pumpe – optimalno su prilagođene za energetski efikasno grijanje, hlađenje i grijanje tople vode za domaćinstva u novogradnji i projektima renoviranja. Sa svojim dugovječnim rashladnim sredstvom i pametnim režimom rada, nude održivo i inovativno rješenje grijanja.

LIA je split sistem toplotna pumpa vazduh-voda sa inverterskom kontrolom za pametno podešavanje stvarne potrošnje grijanja, hlaclenja i potrošne tople vode za domaćinstvo u efikasno grijanje visokih performansi na vanjskim temperaturama od -25 °C.

Ekološki prihvatljivo rashladno sredstvo R32 poboljšava CO2 emisiju domaćinstva i osigurava da se poštuju zakonske specifikacije. Vanjska jedinica impresionira dizajnom kućišta koji štedi prostor u ‘tamno sivoj’ boji.

Pored funkcije grijanja i hladenja, kompaktna unutrašnja jedinica podnih dimenzija 60 x 60 cm uključuje sve potrebne hidraulične komponente i spremnik tople vode za kućanstvo (200 I) – jednostavan “Plug'n'Play” kroz integraciju svih potrebnih komponenti.

Unutrašnja jedinica je takoder opciono dostupna sa spremnikom tople vode za domaćinstvo od 300 I ili kao zidni Hydrobox sa fleksibilno kombinovanim vanjskim spremnikom tople vode za domaćinstvo.

Rad se odvija preko integrisanog Dimplex ekrana na dodir na unutrašnjoj jedinici. Dostupna su tri nivoa performansi za širok raspon zahtjeva i veličina objekata: 6 kW, 10 kW i 14 kW.

Prednosti

1.

Tri nivoa performansa. Tri opcije kombinacije.
Opremljena najsavremenijom inverterskom tehnologijom za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode za praktično svaku primjenu u novogradnji i renoviranju.

2.

Visoka efikasnost.
Maksimalne polazne temperature do 65°C omogućavaju temperaturu tople vode za domaćinstvo do 60°C za efikasno korištenje besplatne toplotne energije iz okoline. Funkcija hlađenja je moguća preko ventilokonvektora.

3.

Intuitivno upravljanje.
Preko 4,3-inčnog ekrana osjetljivog na dodir u boji, postavljenog na unutrašnju jedinicu.

4.

Pametno rješenje dok ste u pokretu.
Može se lako kontrolisati dok ste u pokretu putem aplikacije Dimplex Home. Premium verzija aplikacije za instalatere također dolazi sa funkcijom automatskog obavještavanja u slučaju kvarova, grafičkom analizom podataka uređaja i rješavanja problema.

5.

SG ready.
Funkcija SG-ready podržava toplotnu pumpu sa povećanom upotrebom tokom perioda niskih troškova električne energije. U kombinaciji sa inteligentnom kontrolom sobne temperature, objekat se može koristiti kao toplotni rezervoar ili se toplotna pumpa može inteligentno kombinovati sa fosilnim gorivima ili drugim obnovljivim generatorima toplote.